Anarkismia ei pidä hyväksyä

Kirjoittajana Reijo Tossavainen

Jo on aikoihin eletty! Näin olen tässä viime aikoina tuumaillut, kun olen seurannut Elokapina-liikkeen toimintaa ja median, virkavallan ja poliitikkojen suhtautumista anarkiaan.

Ehkä parhaiten asiaa on kommentoinut apulaisprofessori Markku Jokisipilä Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta: ”Jos minä parkkeeraisin itseni keskelle ajoväylää muutamaksi tunniksi, en siirtyisi mihinkään poliisin useista kehotuksista huolimatta ja ottaisin selviä käskyjä noudattamatta jätettyäni kaasusumutetta silmilleni, luullakseni kokisin saaneeni, mitä tilasin. Oikeusvaltio-ongelmaa tuskin asiassa näkisin, en edes kirveltävien silmien läpi.”

Poliisit kantamassa Elokapinallisia poliisiautoon

Todellakin. Anarkistit häiritsivät liikennettä, ja siksi poliisit kantoivat mielenosoittajia parin tunnin ajan pois, mutta he palasivat välittömästi takaisin. Samaan aikaan poliisi kärsivällisesti selitti, että niin ei saa tehdä. Viimein poliisin oli kovennettava otteita. He ilmoittivat, että he käyttävät pippurisumutetta elleivät anarkistit tottele poliisin määräyksiä. Siitä huolimatta he jatkoivat kissa ja hiiri leikkiään. Tässä tilanteessa poliisin oli toimittava kuten he olivat ilmoittaneet eli he käyttivät pippurisumutetta.

Pippurisumute ei ole terveydelle vaarallista.

Silmiä kirvelee jonkun aikaa. Siis aivan muuta kuin mitä on julkisuudessa annettu ymmärtää punavihreän median ja muun mukasuvaitsevaiston taholta.

Punavihreä media Ylen ja Helsingin Sanomien johdolla on paheksunut poliisin toimintaa ja ihaillut anarkistien lainvastaista toimintaa. Juuri siihen anarkistit ovat pyrkineet: saamaan mahdollisimman paljon myönteistä julkisuutta. Se oli ja on helppoa, sillä toimituksissa useimmat suhtautuvat punavihreään anarkismiin myönteisesti. Ennen operaatiotaan anarkistit keskustelivat somessa laittomista keinoista, joilla he saisivat eniten julkista huomiota.

Kun Elokapinalliset eivät suostu liikkumaan ja rikkovat lakia, poliisit alkoivat käyttämään pippurisumutetta.

En millään tavalla ihannoi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa, mutta en voi sivuuttaa PVL:n ja Elokapinan toisiinsa vertaamista. PVL:n toiminnassa ei ole ollut juurikaan lainvastaista toimintaa. Elokapina puolestaan perustaa koko toimintansa lainvastaisten keinojen käyttämiseen. Siksi sen kieltäminen on vähintään yhtä perusteltua kuin PVL:n.

Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, sillä maan sisäisestä turvallisuudesta ja poliisin toiminnasta vastaava sisäministeri Maria Ohisalo näyttää suhtautuvan enemmän tai vähemmän myönteisesti anarkistien toimintaan.

Ohisalo ei ole tuominnut suoraan Elokapinan toimintaa

Elokapinan punavihreät anarkistit ovat osa laajempaa kansainvälistä liikehdintää. Kaikkialla anarkistien toiminta perustuu laeista piittaamattomuuteen. Järjestön perustaja on avoimesti kannattanut esimerkiksi poliitikkojen surmaamista.

Reijo Tossavainen

7 vastausta artikkeliin “Anarkismia ei pidä hyväksyä

 1. Koomisin ja surullisin tapaus on uuninpankkoidiootti, joka päättelee, että mielenosoittajat ovat ihan hienosti harkinneet tekemisensä ja päätyneet siihen, että teko johtaa sakkoihin. Siispä teko on hyväksyttävä, koska teon tekijät tietoisesti kantavat vastuun. Idiootti on maannut pankolla niin kauan, että ei tajua logiikkansa johtavan siihen, että joku voi mennä ja vetää turpaan mielenosoittajia, koska siitäkin on laissa määrätty seuraus ja turpaanvetäjä on harkinnut teon olevan ihan ok ja kantaa seuraukset. Uuninpankkoidiootin logiikkaa intomielisesti fanittaa sitten suuri määrä soijapoikia.

  Tykkää

 2. Ekokapinallisten mielenosoitus. Ekokapinalliset uhriutuvat pelastamaan maapallon. Helsingissä joukko ekokapinallisia mielenosoituksellaan esiintyivät maapallon pelastajina. Median tarina on tehnyt heistä uhriutujia ja poliisin toiminta on nostettu huonoon valoon. Poliisi ja poliisin toiminta on esitetty rikollisena ja poliisi on leimattu pahis-poliisiksi.

  Poliisi oli seurannut mielenosoittajia useita tunteja ja kehoittanut mielenosoittajia poistumaan autojen ajotieltä.
  Poliisin voimankäyttö ei ollut ylimitoitettua, pippurisumutteen käyttö oli lievempää voimankäyttöä.

  Aikoinaan ihmeteltiin pullamössö sukupolvea, pullamössö sukupolvella oli hallussaan maalaisjärkeä. Ekokapinalliset ilmasto uskovaiset, aivot narikassa sukupolvi. Suurin osa aivot narikassa sukupolvesta ei viitsi lajitella kotitalousjätteitä oikein roskasäiliöihin! Joukossa yleensä tyhmyys tiivistyy ja tyhjät tynnyrit kolisevat äänekkäimmin!

  Ekokapinalliset ovat aivot narikassa sukupolven joutuväkeä osa ehkä läpäissyt peruskoulun luku-ja kirjoitustaidottomina. Helsingissä näyttävästi esiintynyt joutoväki on vihervasemmisto hallituksen lempi taaperoita.

  Tykkää

 3. Vihreät on ääripuolue, jonka ympärillä häärii kansallisen turvallisuuden vaarantavia vasemmistomilitantteja.
  Kun kerran muita ääriryhmiä on jo kielletty, niin ihmettelen mikä tekee vasemmistoanargismista sallittua?
  Historia toistaa itseään. Sodan jälkeen sisäministerinä oli kommunisti Yrjö Leino.
  Nyt samassa virassa häärii punaviherkommunisti Maria Ohisalo.
  Leinon aikana VALPO oli punainen. Saapas nahdä punavihertyykö myös SUPO?

  Tykkää

 4. Varmaankin moni on huomannut, että valtamediassa tapahtumaa selostetaan siten, että poliisi kaasutti mielenosoittajia. Eihän se mitään kaasuttanut vaan käytti paprikasumutetta, ei siis edes pippurisumutetta. Mutta totta kai se kuulostaa rankemmalta se kaasutus. Kun PVL voidaan kieltää niin eikö ole aika helppo kieltää tällainen ekoterroristi liike, joka todella syyllistyy laittomuuksiin. Valtakunnansyyttäjä Toiviainen, jos raamatunlauseen siteeraamisesta (vihapuheesta) joutuu oikeuteen, niin miksi ei sitten todellisesta terrorismista?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: