Elonkapina ja Venäjän hybridisodankäynti?

Kirjoittajana Arto Luukkanen

Onko niillä yhteyksiä?

Hybridisodankäynnin termiä on tutkittu 2000-luvulla ja se on liitetty yleensä ns. matalan intensiteetin sodankäyntimetodeihin. Kyseisessä metodissa valtiollinen ja ei-valtiollinen toiminta sulautuvat yhdeksi toiminnaksi. Samoin konfliktin voimakkuus voi vaihdella aina huomaamattomasta valvonnasta, sisäisen epäjärjestyksen tuottamiseen ja täydellisen anarkian luomiseen saakka.

MIstä Elokapinan tapainen järjestö on tullut?

Vieraan vallan instrumentit

Kyseiseen toimintaan voi osallistua omien tiedustelupalveluiden operatiiveja ts. agentteja. Toisaalta hybriditoimintaan voi osallistua myös kohdemaan omia kansalaisia, rikollisia elementtejä tai kohdemaan kansalaisjärjestöjen aktiiveja, jotka harjoittavat terroria tai anarkistisia tekoja toisista motiiveista (false flag). Usein nämä eivät edes tiedä toimivansa vieraan valtiollisen intressin hyväksi.

Kaikissa näissä sodankäyntimetodeissa vieras ja vihamielinen valtio pyrkii keinoja kaihtamatta omien poliittisten strategisten tavoitteidensa saavuttamiseen. Operaatioita voidaan organisoida vieraalla maaperällä ja siten, että kohdemaan kansalaiset voivat harjoittaa anarkistista ja terroristista toimintaa omaa hallintoaan vastaan.

Neuvostoliitto erikoistui informaatiovaikuttamiseen

NL ja Venäjä hybridisodankäynnin osaajana

Hybridisodalla on historiansa ja sen kehittyminen on sidoksissa NL:n ja Venäjän federaation sotilaallisen doktriinin kehittymiseen. Neuvostoliitto koulutti itselleen militantteja apureita sieltä mistä se niitä sai.

Kylmän sodan aikana Neuvostoliitto avusti, koulutti, aseisti ja rahoitti lännen terroristiorganisaatioita kuten Punaisia Prikaateja ja Baader-Meinhof ryhmää. Neuvostoliitto, sosialistinen leiri ja myös Lähi-idässä toimivat liittolaishallitukset antoivat näille organisaatioille kaiken mahdollisen avun. Esimerkiksi Syyria antoi tukea PLO:lle ja kansainvälinen terroristi ”Carlos” toimi ko. alueella NL:n suojeluksessa. Kyseistä toimintaa perusteltiin ”vapaustaistelun tukemisena”, jonka piti toimia Neuvostoliiton oikeutettua taistelua kapitalistista järjestelmää vastaan.

Nuorisoa on käytetty muutoksen luontiin kapinoinnilla historian saatossa

Virallisesti NL ei tietenkään ollut tietävinään läntisien terroristien kohtaloista vaan piti sitä kapitalistisen järjestelmän kuolinkamppailuna. Todellisuudessa se aktiivisesti ja salassa auttoi sekä avusti tätä toimintaa, jonka tarkoituksena oli ohjata nuoret lopulta aseelliseen luokkataisteluun Eurooppaa miehittävää USA:n imperialismia vastaan. Tärkeintä oli kouluttaa nuoriso vastustamaan USA:ta.

Hybriditoiminnan vieraan maan kamaralla tapahtuvan toiminnan perusideana on salaus ja moninkertaisten organisaatioiden kehittäminen. Useiden organisaatioiden kehittämisen etuna on se, että hybriditoiminnan varsinaiset isännät ja johtajat voidaan sopivasti aina salata tai pitää erossa itse toiminnasta. Suoran toiminnan ja poliittisen siiven on oltava toisistaan erossa niin, että poliittisella siivellä on mahdollisuus sanoutua irti suorasta toiminnasta.

Suomalainen vihreän liikkeen isä Pentti Linkola

Suomalaisen vihreän terrorismin isä – Linkola

Tätä ajatusta painotti myös suomalainen vihreän liikkeen isä Pentti Linkola (Pentti Linkola: ”Johdatus 1990-luvun ajatteluun”. WSOY. 1989. Sivulla 87.).

Hänen mukaansa Vihreän liikkeen oli luotava erilaisten organisaatioiden viidakko, jossa ns. ohjaava osasto lymyilisi suojassa muka-kieltäen suoran toiminnan laillisuuden, kun taas suoran toiminnan väki ei häikäilisi.

Pentti Linkola ilmastomuutoksesta

Linkolan mukaan:

”…meidän on hahmoteltava, luotava Vihreä liike, jossa on monta toisiaan tukevaa linjaa, parlamentaarisen vaikuttamisen yrittäjistä aseellisiin taistelijoihin saakka. On tutkittava oman yhteiskunnan rakenteita Soininvaaran tarkkuudella, ja oppia ottaen vallankumousliikkeiden historiaa – kansallissosialistien, kotimaan stalinistien, Venäjän moniportaisen vallankumouksen, Punaisten prikaatien menetelmiä – ja unohdettava narsistinen itsensä. Taktisista syistä linjojen on syytä pysyä erillään, kieltääkin toisensa, mutta periaatteen hiljaisuudessa ymmärtää toisiaan, koska niitä kaikkia yhdistää sama järjen ja tiedon kirkastama lähimmäisen rakkaus ja globaalinen omatunto…”

Linkola kehotti puheessaan suoraan ja peittelemättä terrorismiin sekä väkivaltaan elinkeinoelämän johtajia vastaan.

”…meillä Suomessakin on elinkeino elämän johdossa satoja sellaisia ensijaisia suurrikollisia…jotka ovat ansainneet tuhatkertaisesti Martin Schleyerin ja Aldo Moron kohtalon….hänen ohitseen me emme pääse, vain ylitse pääsemme…”

Elokapinan Youtube-videoissa käytetään lapsia. Manipuloidaanko ihmisiä?

Linkolan mielessä oli tällöin tilanne Pohjois-Irlannissa ko. aikana ja siellä luodut organisaatiot. Irlannin tasavaltalaisarmeija jakaantui periaatteessa kahteen osaan (Muitakin jakoja oli. Esim. jako ”väliaikaisen siiven” ja vanhan IRA:n välillä). Ensimmäinen oli sen aseellinen siipi, joka harjoitti terrorismia ja väkivaltaa Pohjois-Irlannissa. Terroristijärjestön poliittinen siipi oli vuonna 1905 perustettu järjestö nimeltään ”Sinn Féin”. Sinn Féinin poliitikot, kuten puheenjohtaja Gerry Adams, ovat myös IRA:n toimintaan osallistuneita aktivisteja, joko terroriin tai rauhanomaisimmillaan ihmisoikeusmielenosoituksiin osallistuneita.

Työnjako oli selvä: kun IRA pommitti ja ampui niin, Sinn Fein ojenteli käsiään ja totesi, että näin tässä nyt käy kun ei tehdä kuten he sanovat.

Näin siis hahmotteli tulevaisuutta Vihreän liikkeen henkinen isä.

Elokapina puhuu poliitikkojen kuolemisesta

Elonkapinan ulkomainen isä Hallam – poliitikkojen ampuminen on ok

Lokakuun 3 päivänä 2020 Elonkapina-organisaatio (https://wiki.extinctionrebellion.fi/) iski Kaisaniemenkadulle ja pyrki pysäyttämään liikenteen.

Kuten tiedetään kyseisen liikkeen ulkomainen ja todellinen johtaja Roger Hallam on vaatinut väkivaltaa poliitikkoja vastaan (ampumalla) ja vastustaa demokratiaa. Liike haluaa murskata nykyisen talousjärjestelmän ja edustuksellisen demokratian. Tavoitteena on ”neuvostojen” luominen kuten Leninillä.

Venäjän ulkomailla toimiva mediakanava Russia Today on ahkerasti haastatellut Hallamia ja antanut hänelle länsimaisen ”vallankumouksellisen” sädekehän.

Roger Hallam on elokapinan johtaja

Ulospäin organisaatio haluaa kerätä sympatiaa.

Todellisuudessa toiminta ei ole kuitenkaan kukkien keräilyä ja hymyä. Vaikka se käyttääkin lapsia omassa propagandassaan niin se päämäärä ei ole lapsellinen. Kuten tiedetään, kyseisen organisaation pöytäkirjoissa on suunniteltu lentokoneen nousujen estämistä ja rekkaliikenteen tukkimista. Esimerkiksi Iso-Britanniassa kyseisen organisaation katsotaan tähtäävän valtion tuhoamiseen ja toivotaan, että se Euroopassa leimattaisiin ”ekstremisti-anarkistiryhmäksi”. (https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/07/16/treat-extinction-rebellion-extremist-anarchist-group-former/;https://www.politico.eu/article/former-uk-intelligence-chief-extinction-rebellion-wants-to-break-up-the-state/).

Richard Walton – entinen Lontoon alueen poliisin-vastaterrorismiryhmän johtaja – on todennut, että kyseinen ryhmä ajaa ”anarkismia hymy huulilla”.

Veriprikaatti-performanssi Helsingissä, jossa naiset pukeutuvat punaiseen esittääkseen ”luonnon verta, jonka ihminen on vuodattanut”

Miksi iskettiin?

Kaisaniemenkadun sulkemisen tarkoituksena oli provosoida ja herättää mielenkiintoa lähinnä siksi, että olisi mahdollista rekrytoida lisää ns. ensimmäisen aallon vapaaehtoisia. Samalla liike saisi julkisuutta.

Oli myös hyödyllistä selvittää se miten jyrkästi valtiovalta ja ministerit tuomitsisivat lain rikkomisen – tulevaisuuden toimintaa varten. Tutkia miten poliisi toimisi. Ehkä ajatuksena oli se, että mikäli viranomaiset eivät toimisi jyrkästi olisi edessä vielä lisää vakavampia iskuja.

Tarttes tehdä jotakin!

Tässä vaiheessa olisi valtiovallan ja kansalaisten hyvä tietää nämä yhteydet, jotka ko. organisaatiolla on väkivaltaiseen anarkismiin ja vieraisiin valtoihin. Kuka haluaa Suomeen organisaation, joka pyrkii häiritsemään ja rikkomaan lakia? Me olemme tottuneet rauhalliseen elämään ja ajatus siitä, että joku suomalainen haluaisi toden teolla pahaa toisille tuntuu hämmästyttävältä.

Ensiksi, viranomaisten olisi hyvä aluksi selvittää, onko tällä organisaatiolla yhteyksiä Venäjän hybridisodankäynti operatiiveihin. Toiseksi, poliittisella tasolla maan hallituksen pitäisi suhtautua tähän ulkomailta ohjattuun organisaatioon tarpeellisella vakavuudella. Symppaaminen ei nyt ole viisasta. Ihmettelen poliisiasioista vastaavan ministerin reaktiota.

Kolmanneksi tarvitaan tiedustelua. Olisi selvitettävä ko. liikkeen syvemmät yhteydet poliitikkoihin. Sen toiminta näyttää sopivan Linkolan selittämään moninkertaisten organisaatioiden malliin. Ja toisaalta, hybridisodankäynnin ensi linjan toimintaan tällainen valtakunnan turvallisuuteen kohdistuva anarkismi sopisi aivan loistavasti.

Lopuksi, median edustajien olisi hyvä miettiä, onko kyseessä organisaatio, jota aiotaan käyttää maan itsenäisyyttä ja riippumattomuutta vastaan. Ja lopulta mediaa vastaan.

Suomalaista elämäntapaa vastaan. Sinua vastaan.

Arto Luukkanen

One thought on “Elonkapina ja Venäjän hybridisodankäynti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: