#Maskigatesatu todellisesta prinsessasta

Kirjoittajana Arto Luukkanen

Rakastetun ja pidetyn kirjailijan, Hans Christian Andersen sadussa prinssi löytää todellisen prinsessan laittamalla 40 pinotun patjan alle herneen.

Kyse on kokeesta. Mistä prinssi löytäisikään todellisen ja oikean prinsessan vaimoksi? Ja löytyyhän se kun katsotaan kenellä on prinsessan hipiä.

Aamulla patjapinojen päällä nukkunut nainen valitti, ettei nukkunut yhtään yön aikana, koska jokin kova pisteli hänen ihoaan ja lisäksi hän oli yltä päältä mustelmilla. Prinssi löysi todellisen prinsessansa!

Prinsessa ja Herne sadussa todellinen prinsessa paljastuu herneestä patjojen alla.

#Maskigate meni Sannalla ihon alle

#Maskigaten yhteydessä Suomi löysi todellisen prinsessansa. Keskustelussa maskeista kokeiltiin suomalaisen demokratian perusteita ja nukuttiin 40 patjan päällä. Ja kuten saduissa se todellinen prinsessa löytyi!

Meidän pääministerimme ei sietänyt sitä, että oppositio penäsi hallituksen maskisuositusten epäjohdonmukaisuutta. Hän valitti twitterissä, että kyseessä oli vihapuheen lietsontaa. Yleensäkin oli niin väärin, että joku oli käynyt tutkimassa sitä mitä ministerit olivat puhuneet ja että joku ilkeämielinen ihminen oletti, että kaiken takana oli halu peitellä omia tekosia.

Sanna Marin haastattelussa maskin kanssa.

Totuushan oli se, että Sanna Marinin hallitus hätääntyi keväällä 2020 kun maskeja ei ollut. Sanna ei uskaltanut kertoa, että maskeja ei ollut vaan siksi keväällä 2020 satuiltiin ajatus ”asiantuntijavallasta”. Katsokaan eduskuntakyselyjä – siellä se paljastuu. Sanna lymyili asiantuntijoiden selän takana ja väitti, että lääketieteessä ei keväällä 2020 tiedetty maskien käytön hyödyllisyyttä mutta sitten syksyllä ilmaantui nobel-ajatus siitä, että nehän ovatkin tärkeitä.

Hallitus jäi kiinni housut kintuissa

Hyvehallitus mokasi ja johti harhaan. Hallituksen julkisuuskuvaan tuli ikävä särö. Suloisuus ja ihana julkisuus happani ja Camelot mureni. Tilalle tuli suttuinen julkisuuskuva epäselvästä, harhaanjohtavasta ja satuilevasta pääministeristä. Tässä vaiheessa myös SDP:n kannattajat mobilisoituivat valittamaan sitä, että miten se oppositio kehtaakin tällaisesta valittaa ja että menneet ovat menneitä. Protestointi ja kritisointi oli väärin – niin väärin. Aivan kuin diktatuureissa, jossa hallitus on aina närkästyksissään siitä, että toisinajattelijat pirisevät.

Charlie Chaplin diktattorina.

Lopuksi #maskigate meni pääministeri Sanna Marille ihon alle. Hän ei antanut periksi ja penäsi yömyöhään twiiteissään THL:n laitoksen johtajalta Markku Tervahaudalta selityksiä (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/891a5570-ccdd-4475-b92b-3ac97e20c886).

Aamulla oli Marinin lähipiiri kuitenkin herännyt ja ilmeisesti kielsi Marinilta asian jatkamisen. Maskigate haluttiin nyt unohtaa ja todeta, että asia on loppuunkäsitelty ( https://yle.fi/uutiset/3-11595455).

Prinsessaleikit ovat ohitse

Diktaattoreilla on yleensä lyhyt pinna ja vähäinen ymmärrys toisinajattelua ja kritiikkiä kohtaan. Heillä on myös keinot sen selvittämiseen. Toisinajattelijat joutuvat kärsimään. Meillä demokratiassa on pakko sietää arvostelua.

Kuten sadussa tässäkin blogissa on onnellinen loppu. Se on se, että olen varma, että loppujen lopuksi Sanna Marinin oppii vielä elämään kansanvallassa. Herneitä on opittava kestämään sillä prinsessaleikit ovat nyt loppu.

ps. Onko Ruotsi-Suomi valtiosopimus solmittu? Suomen presidentti ei saa mennä EU:hun mutta Ruotsin Löfven saa mennä?

Arto Luukkanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: