Hallitus Valmistelee Kansaa Mahdolliseen Jouluna Tapahtuvaan Lukitukseen

Suomi Uutisia joka päivä

Vuoden 2020 joulu voi tapahtua eristyksissä omalla kotisohvalla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on jo useaan otteeseen hallituskumppaneidensa kanssa valmistellut Suomen medioissa todennäköisesti tapahtuvaa poikkeuslakia ja lukitusta jo monta viikkoa. Uutisotsikoissa Krista Kiuru (keskusta) kertoi 4 päivää sitten, ettei tämän hetkiset toimet pysty pysäyttämään leviävää viirustilannetta. Kiuru varoitteli, ettei tilanne tule parantumaan vielä edes Juhannukseen mennessä.

Tämän vuoden alussa tapahtunut lukitus laitettiin alulle, koska THL ja muut kansainväliset terveysorganisaatiot uskoivat korona-tilanteen pahenevan. Viiruksen tuottamista ongelmista on kiistelty jo monta viikkoa poikkeuslain ja poikkeustoimien voimaan ottamisen jälkeen. Esimerkiksi Amerikan terveysjärjestö CDC myöntää lukituksen (ei taudin) laittaneen ihmisiä tekemään itsemurhia enemmän kuin yleensä.

Sanna Marin (sd.) 23.11 antoi lausunnon, jossa hän kertoi laittavansa poikkeusolot voimaan, jos koronatilanne pahenee. Mahdollisesti paniikin ehkäisemiseksi pääministeri ja muut ministerit hiljaa valmistelevat kansan tulevaan lukitukseen. Suomi on pitkän aikaa välttänyt samankaltaiset lukitustoimet kuten esimerkiksi Espanjassa ja muissa Euroopan maissa. Lukitus näiden maiden osalta on jo täydessä vauhdissa. 26.10 Espanjassa julistettiin kansallinen hätätila, joka rajoitti kansalaisten liikkumista. Eteneekö Suomi samankaltaiseen kovaan lukitukseen? Valmistellaanko Uusimaata lukittavaksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: