Rasistinen Musta Pekka Herättää Kauhua? Alankomaissa Osoitetaan Mieltä

Yle Uutisoi kuinka Hollannin poliisi on pidättänyt 90 ihmistä Goudan kaupungissa järjestetyn perinteisen juhlan aikana. Syynä se, että siellä oleva mustaihoiseksi maalattu Pyhää Nikolaus-hahmoa syytetään rasistiseksi ja asiasta levisi kahakka.

Alankomaissa (Hollanti) Musta Pekka on ollut vuosisatoja kestänyt traditio, jossa Musta Pekka tuo lahjoja lapsille Pukin apurina. Kuitenkin Alankomaissa Musta Pekka on saanut vastustusta. Pieni porukka on Joulun alla kerääntynyt Amsterdamiin osoittamaan mieltä heidän mielestään vanhanaikaista joulutraditiota vastaan. Kuitenkin osa Amsterdamissa elävistä ei haluaisi luopua traditiosta vain monikulttuurisuuden takia. Asiasta uutisoi Euronews.

”Tämä lastenjuhla on ollut täällä vuosisatoja. Se on alankomaalainen traditio ja haluamme pitää sen” Mustaa Peteä puolustanut protestoija kertoi Euronews:ille.

Kuitenkin osa on sitä mieltä että tämä traditio on vanhanaikainen ja pitäisi muuttua.

“Se ei ole vain musta maali vaan punaiset huulet, kiharat hiukset. Se tarkoittaa stereotypioita. Ihmiset eivät tajua kuinka vahingollisia ne ovat.” Hollantilainen räppäri Akwasi kertoi.

Asiasta keskustelu levisi kahakaksi asti. Hollannin poliisi on pidättänyt 90 ihmistä Goudan kaupungissa järjestetyn perinteisen juhlan aikana. ”Kaikki saavat keskustella Mustan Peten väristä, mutta lasten juhlaa ei voi häiritä tällä tavoin”, Hollannin pääministeri Mark Rutte sanoi.

Miksi Jouluperinteitä hajotetaan? Onko seuraavaksi Muriaanien kuningas Tiernapojista kielletty?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: