Marinmafia ja parlamentarismin slummi?

Hallitseeko meillä Marinin Mafiahallitus? Onko lain rikkominen ”uusi normaali”?

Rehellinen keskustaväki on nyt tienhaarassa.

Se kyselee, aprikoi ja tuskailee sydämessään vastauksia peruskysymyksiin. Tähän saakka se on jaksanut ryhmittyä puoluejohdon taakse, vaikka se ei ole pitänytkään hallituksen politiikasta.

Ja vielä enemmän – se on taistellut kuin leijona omiensa puolesta. Kannatuksen lasku on pysähtynyt 10-11% tienoille.

Rikoskumppani keskusta?

Haavistogate on kuitenkin tyrmistyttänyt sen. Haaviston ylimielinen ja tosiasioita kieltävä linja yhdessä vihreiden tavattoman härskiyden on tehnyt keskustasta nyt ns. ”rikoskumppanin”.

Perustuslakivaliokunta on todennut Haaviston rikkoneen lakia mutta vihreät viis välittävät kansalaisten raivosta. Haavisto nakkelee niskokjaan, Ohisalo ei tule televisioon, Pitko latelee tv:ssä röyhkeitä vastauksia ja eduskunnan kyselytunnilla ei Sanna Marin kykene sanomaan rikkoiko Haavisto lakia!

Tilanne muistuttaa amerikkalaisen mafiaelokuvan oikeudenkäyntikohtauksia – kukaan ei myönnä mitään. Mafiamiehet suojelevat toisiaan vaikenemisella, uhkailuilla tai ylimielisyydellä.

Tänään se oli oikein ilmeistä.

Kyselytunnilla hallituksen aitio muuttui Sopranos tai Godfather elokuvan kulissiksi. Vaikenemisen lailla on kuitenkin hintansa – pääministeripuolue ilmeisesti laskeskelee, että se voi ulosmitata pian tukensa vihreille tulevissa virkamiesnimityksissä (Supo, ym.)

Pitääkö keskusta uhrata siksi, että Haavisto voi jatkaa ministerinä?

Kepu ei voi ulosmitata mitään. Sitä käsitellään hallituksessa ”välttämättömänä pahana” ja sen politiikkaa ei panna toimeen. Se on Marinin hallituksen huutolaispoika.

Tavallisille keskusta-aktiiveille tilanne on käsittämätön. Siteeraan tässä nyt erästä vaikuttajaa: ”pitääkö meidän uhrata oma puolueemme tulevaisuus siksi, että Haavisto voi jatkaa ministerinä?”

Haaviston röyhkeys säteilee nyt koko hallitukseen ja erityisesti keskustaan, jonka roolina oli olla tasapainottamassa vihreiden touhuja. Haavistosta on tullut nyt rasite koko hallitukselle ja erityinen mainehaitta keskustalle.

Eräs kysymys kuului: ”onko sen Haaviston pakko olla ministeri, eikö siellä vihreissä ole ketään muuta?”.

Jos eläisimme parlamentarismissa niin pääministeri Marinin pitäisi kysyä tämä edellinen kysymys vihreiltä. Näin ei kuitenkaan tapahdu sillä oletettavasti Marin tarvitsee kuuliaisia vihreitä omiin hämäriin poliittisiin lehmänkauppoihinsa.

Ikävä sanoa mutta Suomi on parlamentarismin slummi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: