Presidentin puhe kertasi PS:n huolia

Presidentin puhe kertasi perussuomalaisten huolia

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö puhui väkevästi. Hänen uudenvuoden puheessaan esiintuomansa huolet olivat varsin yhtenevät peruskansan esittämien ongelmien kanssa.

Sauli Niinistö käsitteli aluksi koronan haittoja ja sitä miten yhteiskuntamme on pärjännyt tämän taudin kanssa. Koettelemus ei ole vielä ohi. Samalla hän myös kiitti kansalaisia kestämisestä.

Presidentti penäsi vastuuta

Presidentti nosti vastuun käsitteen esille kun kohtaamme uuden, joka haastaa meidän yhteiskuntamme. Emme ole kaikkivoipaisia: korona on näyttänyt meidän haavoittuvuutemme.

Korona on myös haastanut taloutemme; presidentti näytti tuntevan huolta kasvavista valtavista veloista. Historian opetukset kuitenkin ovat osoittaneet, että olemme voineet vahvuuksiemme avulla voittaa ongelmat. Yhteistunto ratkaisee!

Vastuu ja vapaus: valtamedian pelkäämä keskustelu alkaa

Nyt seurasi puheen ydinkohta: presidentin puhe kolautti ”naivistien” kalloja yhteen ja kyseli oikeutetusti seuraavia arvoja: mikä on täällä asuvien ihmisten vapauksien ja oikeuksien mitta ja laajuus? Mikä on kansalaisten turvallisuuden arvo? Missä on keskustelu vastuista ja velvollisuuksista? Ilman vastuita ei voi pitää oikeuksiakaan.

Presidentin arvio on rohkea ja varmasti loukkaa ääriryhmiä. Tämä oli yhteisten kiitosten lisäksi puheen ydinkohta. Presidentin puhe haastaa selvästi nykyisen sairaan keskustelukulttuurin ja nostaa esille tarkoituksella vaiettuja asioita.

Ajavatko tänne tulevien oikeudet täällä olevien kantasuomalaisten turvallisuuden arvojen ylitse? Onko tänne tulevien ymmärrettävä vastuunsa?  Kuten presidentti totesi, suomalainen yhteiskunta on todentotta vastuunottamisen arvoinen. Hänelle arvot ovat selvät.

Onko presidentti perussuomalainen?

Presidentin puhe varmasti raapaisi ammattiloukkaantujien ja ”ilmiötoimittajien” mukavuusaluetta.

Puhe ei ollut ihqu.

Se oli liian konservatiivinen, selvästi CIS-heteronormatiivinen eikä siinä ollut mainintaa intersektionaalisuudesta. Se oli niin ”taviksille” tehty ja se käsitteli peruskansan huolia. Siinä oli mainittu myös Jumala.

Kohu-Pekka tekisi paremman!

Lyön yhden kolikon vetoa siitä, että alkuäimistyksen jälkeen alkaa ”suvaitsevainen älinä” ja syvätyperyyden marinoima äimistys!

Miten se julkesi!

Tavallisille ihmisille presidentin puhe oli kuitenkin tärkeä ja antoi toivoa siitä, että ylimmässä valtiojohdossa ei olla täysin vieraantuneita arjesta.

Presidentti ei ole perussuomalainen – eikä hänen pidäkään olla.

Hän on vain tolkun ihminen.

5 vastausta artikkeliin “Presidentin puhe kertasi PS:n huolia

 1. Vai että oikein tolkun ihminen.
  Eu:n ja Euron pääarkkitehtejä Suomessa.
  Naton isänmaasopimuksen ”hyväksyjä” ,vaikkei rohkeus riittänyt itse allekirjoittamaan.

  Tykkää

  1. Nykyään tolkun ihminen. Silloin kun veivasi meidät euroon eu ymmärtänyt mitä teki vaan sortui keski-euroopan kasvu suunnitelmiin. Vanhemmiten on ”tolkkuus” lisääntynyt.

   Tykkää

 2. Ehdottomasti tolkun ihminen,antoi selkeän ymmärrettävän varoituksen, tästä viher vasemmiston punasilmäisestä touhusta.
  Paras presidenttimme .
  Olisi mahtava vieras ohjelmaan dosentti…

  Tykkää

 3. Al-Holin palautuslento on ollut turvallisuuspoliittinen skandaali. Isis vaimot eivät olleet tietämättömiä matkustaessaan Syyrian Isiksen kalifaattiin.

  Isin perheiden lasten edun edelle, Isis vaimot laittoivat, Isiksen ideologian ja lastensa edun edelle. Lasten äitien pitäisi suojella lapsiaan ja lasten äitien arvomaailma on ollut Isiksen puolella.

  Isis vaimot voivat lähteä Isiksen kalifaatista mutta Isiksen kalifaatti ei lähde pois Isis vaimoista.

  Nyt pitää ymmärtää Isis vaimot ovat kertoneet että heidän Isis miehensä olisivat kuolleet sodassa vääräuskoisten taisteluissa.

  Haloo! Isin vaimot valehtelevat silmää räpäyttämättä Suomen medialle. Heidän miehensä voi olla elossa ja hyvissä sielun ja ruumiin voimissa jossakin Irakin tai Syyrian alueelle.

  Isis on heikentynyt ja Isis toimii aktiivisesti Syyriassa ja Irakissa maan alla.

  Al-Holin ulkoministeriön tarina jatkuu. Haavisto tulee palauttamaan Suomeen loput Al-Holin suomenkansalaiset.
  Sen saatte nähdä vielä tulevana keväänä. Isis vaimot Isis lapsineen lennätetään sinivalkoisin siivin täysihoitoon Suomeen, Suomen valtion elätettäväksi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: