Marinin ”twitterokratia” rikkoo perustuslakia

Marinin uusi kohupolitiikka”hei me tehdään ulkopolitiikkaa twitteröimällä” on herättänyt keskustelua siitä mikä on perustuslain merkitys maamme hallitsemisessa.

Keskustelu on ollut asiallista ja terävää (https://www.is.fi/politiikka/art-2000007757364.html).

On ihmetelty pääministeri tapaa hoitaa ulkopolitiikkaa twitterillä – ennen kuin ajatus käy päässä saakka. Samalla on myös aprikoitu sitä voiko Suomen ulkopolitiikka olla ”moraaliposeerausta”.

Kansalaisten yleisenä mielipiteenä näyttää olevan se, että pääministeri Sanna Marin rikkoi perustuslakia.

Raskaasti.

Perustuslain mukaan ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

Siinä ei lue: ”ulkopolitiikkaa hoitaa pääministeri twitteröimällä niin, että tasavallan presidentti ja hallitus eivät tiedä siitä mitään”. Pääministeri Sanna Marin twitter sivuutti presidentin ja hänen omat ministerinsä ts. hallituskumppaninsa.

Kysymyksiä on nyt monia.

Esitän näitä Marinille (tai hänen avustajapataljoonalleen, joka vahtaa näitä keskusteluja silmä kovana).

  1. Oletko Sanna aloittanut ”twitterokratian” ajan Suomessa? Oletko ottanut oppia presidentti Trumpista? Tuleeko sinusta Sanna Suomen Donald?
  2. Jos ministeri Pekka Haavisto on jättänyt Suomen lain heteiköt taakseen ja sinä pääministerinä olet jättänyt Suomen perustuslain suosilmät taaksesi, niin voisitko ystävällisimmin kertoa: voivatko tavalliset kansalaisetkin jättää Suomen lain huomiotta?
  3. Jos voivat, niin mitkä ovat ne lait, joita tavallisen kansalaisen pitää noudattaa ja mitä ei pidä noudattaa?
  4. Voit vastata nyt poikkeuksellisesti twitterillä!

Helsinkiläinen Mies Voitti Veikkaukselta tietämättään miljoonia! ”Ehkä sen sitten lopulta uskoo todeksi”.

Monet haluaisivat juuri sen soiton minkä Helsinkiläismies sai viime sunnuntaina Veikkaukselta. Monet toivoisivat kuulla, että heidän tilillään on yli 2 miljoonaa euroa. Iltasanomat: Helsinkiläismies sai viime sunnuntaina yllättävän puhelinsoiton Veikkaukselta. – Mietin, että mistäköhän numerosta oli yritetty soittaa. Ajattelin, että eivät ne varmaan työasioitakaan ole ja soitin takaisin, mies kertoo Veikkauksen haastattelussa. – Sovimme, että käyn katsomassaJatka lukemista ”Helsinkiläinen Mies Voitti Veikkaukselta tietämättään miljoonia! ”Ehkä sen sitten lopulta uskoo todeksi”.”

Lisää Lunta Tulossa – Iso Kylmä Rintama Lähestyy

Pakkaset eivät ole vielä ohi. Talven kylmä ilmamassa on saapumassa Suomeen ja tuomassa pakkasta ja paljon lunta.

Suomeen saapuu tällä viikolla erittäin kylmää ilmamassaa idästä ja koillisesta ja sää on kylmenemässä loppuviikkoa kohden. Tiistain aikana etelästä saapuva lumisadealue lauhduttaa Etelä- ja Keski-Suomen ja lunta voi ajoittain tulla pyryttämällä etelärannikolla.

Hunter Bidenin asianajajan entinen kollega saa ylimmän mahdollisen viran

Hunter Biden on ollut kohussa ennen vaaleja hänen Kiinassa tekemänsä toiminnan takia. Hunter on ollut viimeaikoina oikeusjutuissa joista selvinneenä hän nimitti asianjajan kolleegansa korkeimman oikeuden DOJ-virkaan.

Hunter Biden palkkasi uuden asianajajan avustamaan liittovaltion rikollisessa puolustuksessaan kuukautta ennen kuin hänen isänsä tuli presidentiksi. Vihkimispäivänä yksi kyseisen asianajajan läheisistä kollegoista käytettiin väliaikaisesti johtamaan oikeusministeriön rikollisosastoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: