Kepun johto paniikissa – usko omiin mennyt

Ensinnäkin totean, että en ole silmät kiiluen odottamassa keskustapuolueen kuolemaa. Puoluetta epäilemättä tarvitaan.

Mutta kysymys kuuluu: onko äänestäjillä oikeus jättää äänestämättä puoluetta, jota he eivät tarvitse?

Minun mielestäni on. Äänestäjillä on oikeus valita. Puolue voi kuolla ja se kuuluu demokratiaan.

Suomen puoluehistoria on täynnä ”kuolleita puolueita”. Keskusta sulautti liberaalit itseensä lopullisesti vuonna 2011. Kristillinen työväenliitto toimi puolueena aina vuoteen 1922 saakka. Niin sanottujen ”sinisten” tie alkoi vuonna 2017 ja lopahti vuoden 2019 vaaleissa.

Kaikki tämä kertoo siitä, että suomalaiset ovat käytännönläheisiä. Vanhoja perinteitä kunnioitetaan mutta jos jokin asia ei toimi niin se hylätään. Maaseudun vanhat niittokoneet ja aurat ovat nyt koristeita tai ruostuvat pellonlaidassa. Samoin, jos joku puolue hylkää jonkin asia tai aatteen itselleen sopimattomana niin jollekkin muulle aate voi kelvata. Hylätty lippu voidaan nostaa maantienojasta.

Näinhän kävi työväenaatteelle. Kun SDP ja vasemmistoliitto hylkäsivät suomalaisen duunarin, niin he lähtivät PS:n luokse. Näin kävi myös keskustalle. Se on nyt simpsakkana ”aputyttönä” Suomea raatelevassa puna-vihreässä hallituksessa. Kyseinen äärihallitus toimii koko ajan, tietoisesti ja täysillä syrjäseutujen ihmisten etuja vastaan. Nyt toteutetaan vallankumous, jonka maksajana ovat syrjäseutujen ihmiset.

Kepu on tiiviisti mukana tässä puna-vihreässä unelmassa. Maksumiehenä.

Punavihreässä unelmassa syrjäseudusta ja häviäjien Suomesta tulee reservaatti, jossa voidaan lomailla mutta jossa ei asuta – eikä anneta sen jäljelläolevienkaan asukkaiden asua.

Lyhyesti: keskustan johdon on nyt tehtävä valinta.

Hallituksessa istuminen vaarantaa keskustan olemassaolon puolueena. Kuten sen johtoryhmän vuotaneet sähköpostit osoittavat: puolueen ylin johto on nyt pakokauhun vallassa. Se säntäilee paniikissa ja demoralisoituneena kysellen mitä tehdä. (https://www.is.fi/politiikka/art-2000007774318.html; https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58dd0e8a-4488-46b8-9335-0437afad0243).

Loppu on lähellä.

Sen päättävien fraktioiden: ”sitilipilaarien” ja lestadiolaisten on nyt tehtävä kova päätös.

Joko puolue elää tai sitten se kuolee. Kuten sinisten esimerkki osoittaa – muutos voi olla järkyttävän nopea ja lopullinen.

Kumman kepu valitsee?

Tulevaisuuden vai menneisyyden?

2 vastausta artikkeliin “Kepun johto paniikissa – usko omiin mennyt

  1. Kepun mahdollisuus on siinä, että persut tekevät ison virheen tai heidät mustamaalataan jollakin tavalla vaikka kepun toimesta. Sitten yllätys yllätys, kepu voi sittenkin heittää hyvästit hallitukselle ennen kunnallisvaaleja ja näin kantaa ”vastuuta”. Syy voisi olla esim. tämä EU:n tukipaketti, jossa Suomen suhteellinen maksuosuus kasvaa koko ajan.

    Tykkää

  2. Tätä se vuoto tiesi, kun kukaan vuodossa mainituista ei uskalla suoraan lähteä yrittämään jonkinlaista vastaiskua ja sumuverhoa vuodetun takaiskun eteen, jossa paljastui kepun hätä ja haavoittuvaisuus, niin toimitaan kumminkin vuodossa mainitulla tavalla ja asialle laitetaan, kuinkas muuten, vihainen kepulainen nainen, joka on nyt tässä yhteydessä itse asiassa Saarikon alter ego.

    Tämä persujen syyttely ja äärioikeistohöpötys ja muu normaali mustamaalaaminen on niin last season kuin olla voi, mutta epätoivoisessa tilanteessa, epätoivoisen ja puoluekartalta häviämässä olevan puolueen viimeiset kaaderit yrittävät vielä kerran, kuten elokuvassa Perikato, jossa tärisevä johtajansa käy hoputtamassa vielä viimeiseen taistoon eläkeläisiä ja lapsia, jotka eivät lopputulosta voi muuttaa.

    Tulemme tottakai vielä näkemään muitakin kepun likaisia temppuja hillotolppiensa pitämiseksi, entisiä äänestäjiään se tuskin enää vakuuttaa, kun teot on jo nähty, useampaan kertaan. Toisaalta, olihan se kiva nähdä myös uudempia untuvikkoja ja kepun viimeisiä poliittisen broilerkasvattamon tuotoksia. Hyvin on kepun propaganda opittu ja silmissä samanlaista kepun uuden ideologian paloa kuin naapurin Gretalla ja jututkin samaa utopiatasoa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: