Vietnam kasvaa kommunistisena teknologisena valtiona

Vietnam kasvaa kun Kiina alueellisena valtana heikentyy. Vietnamista tulee teknologinen tuottaja ja kasvava tekiä Aasian markkinoilla.

Kiitos vapaakauppasopimukset, alueelliset ikätoverit kadehtivat ja houkuttelevat tehtaita yhä enemmän pois Kiinasta. Hallitseva kommunistinen puolue hyväksyi maanantaina virallisesti tavoitteet nostaa pandemiaa edeltäneen ajanjakson yli 6 prosentin vuotuinen kasvu 6,5 – 7,0 prosenttiin.

Viiden vuoden välein pidetyssä kongressissa vahvistetussa talouskehityssuunnitelmassa se kertoi vahvistavansa kasvavaa rooliaan keskeisenä valmistuskeskuksena globaaleille jättiläisille, kuten Samsung Electronics Co ja Intel Corp.

Samalla puolue pyrkii lisäämään maan profiilia halvan työvoimakohteen ulkopuolella tieteen ja teknologian keskukseen. Vietnamin tavoitteena on laajentaa ja monipuolistaa vientimarkkinoita yli kymmenen vapaakauppasopimuksen kanssa, puolueen mukaan.

Maa on hyötynyt siitä, että Kiina ja Yhdysvallat, sen suurimmat kauppakumppanit, ovat lukkiutuneet katkeraan kauppasotaan, joka on nähnyt länsimaisten valmistajien siirtävän yhä enemmän tuotantoaan Kiinasta – Vietnam on suosittu valinta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: