DIKTAATTORI NIMELTÄ SANNA

Vaalit siis siirretään.

Torstaina televisiossa valehdeltiin suoraan päin naamaa, että vaaleja ei siirretä.  Perjantaina otettiin askel diktatuuriin ja nyt lauantaina ollaan laittomassa tilassa.

Hallitus rikkoi demokratian perusteet räikeästi aivan samalla tavalla kuin diktatuureissa tehdään.

Lyhyesti: Suomi ja Myanmar ovat nyt yhtä demokraattisia maita.

Kerran tehty tehdään vieläkin

Tällä sairaalla logiikalla on mahdollista yhden äänen enemmistöllä – vaikkapa klo 0.1.00 – määrätyssä erityisistunnossa – siirtää kaikki vaalit vaikka 100 vuodella.

Ainahan niitä tauteja riittää. On räkätautia, syöpää ja hengenahdistusta.Kyllä se syy löydetään.

Tällä hetkellä Suomen koronaluvut ovat Euroopan pienimpiä. Se on fakta. Nousu tällä viikolla on ollut suhteellisen pientä ja perjantaina se jopa laski.

VALLANKAAPPAUS!

Johtopäätökset: Sanna Marin hallituksineen teki tänään vallankaappauksen. Onko niin, että yhdessäkään länsimaassa ei ole siirretty vaaleja korona takia. Paitsi Suomessa. Kertokaa missä länsimaassa näin on tehty?

Tempullaan Diktaattori Sanna riisti kansalaisilta sen perusoikeuden äänestää ja valita omat edustajansa. Mistä me voimme tietää, että kesäkuussa ei näitä vaaleja siirretä taas vaikka puolella vuodella ja sitten lisää. Aina iänkaikkiseen. Kunnon sotilasdiktatuurimallin mukaisesti.

DIKTAATTORI Sanna?

Vielä kerran: meillä on nyt perustuslaillinen kriisi ja Diktaattori Sanna Marin. Hänen DIKTAATORI-hallituksensa.

Mitäs tehdään? Onko hyviä ehdotuksia?

Shakespeare kirjoitti kerran näytelmän: ”Miten äkäpussi kesytetään?”…

Nyt olisi aika kirjoittaa näytelmä – ”Miten Diktaattori Sanna kesytetään??”

Tilalle uusi kaikkien puolueiden hallitus, joka palauttaa perustuslain ja kumoaa näennäislaillisuuden.

Suomen perustuslain henki on ollut se, että tärkeimpiä asioita voidaan hoitaa 5/6 enemmistöllä kiireellisesti.

Nyt ei näin käynyt – valta tekee juuri sitä mitä huvittaa.

Että erään puolueen kannatusta voidaan nostaa.

Helsinkiläinen Mies Voitti Veikkaukselta tietämättään miljoonia! ”Ehkä sen sitten lopulta uskoo todeksi”.

Monet haluaisivat juuri sen soiton minkä Helsinkiläismies sai viime sunnuntaina Veikkaukselta. Monet toivoisivat kuulla, että heidän tilillään on yli 2 miljoonaa euroa.

Iltasanomat: Helsinkiläismies sai viime sunnuntaina yllättävän puhelinsoiton Veikkaukselta.

– Mietin, että mistäköhän numerosta oli yritetty soittaa. Ajattelin, että eivät ne varmaan työasioitakaan ole ja soitin takaisin, mies kertoo Veikkauksen haastattelussa.

– Sovimme, että käyn katsomassa pelitilini ja palataan sitten tarvittaessa asiaan.

Pelitililtä paljastui tieto, mistä noin miljoona suomalaista unelmoi viikoittain.

– Siellä se sitten luki: 10 miljoonaan euron päävoitto, mies kertaa epätodellista sunnuntaita.

Mies ei vieläkään meinaa uskoa voittoaan.

– Kyllähän se on tässä pyörinyt monta kertaa mielessä, että onko tuo voitto totta ja tapahtuivatko nuo puhelut oikeasti. Ehkä sen sitten lopulta uskoo todeksi, kun rahat tulevat kolmen viikon kuluttua.

Lisää Lunta Tulossa – Iso Kylmä Rintama Lähestyy

Pakkaset eivät ole vielä ohi. Talven kylmä ilmamassa on saapumassa Suomeen ja tuomassa pakkasta ja paljon lunta.

Iltalehti kirjoittaa: Suomeen saapuu tällä viikolla erittäin kylmää ilmamassaa idästä ja koillisesta ja sää on kylmenemässä loppuviikkoa kohden. Tiistain aikana etelästä saapuva lumisadealue lauhduttaa Etelä- ja Keski-Suomen ja lunta voi ajoittain tulla pyryttämällä etelärannikolla.

Keskiviikosta eteenpäin pakkanen alkaa taas kiristyä ja ennusteiden mukaan torstaista eteenpäin pakkasta on koko maassa keskimäärin -10…-20 astetta. Selkeinä öinä pakkaslukemat voivat viikonloppuna kiristyä etelärannikollakin 15–20 asteeseen.

– En halua vielä mennä asioiden edelle, mutta huomio kiinnittyy nyt ennusteissa väistämättä helmikuun toisen viikon alkuun. Silloin maan etelä- ja keskiosassa voisivat olla käsillä kuluneen talven hyytävimmät hetket, jos tämän hetkinen ennuste toteutuu, meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa Forecan sääblogissa.

Hunter Bidenin asianajajan entinen kollega saa ylimmän mahdollisen viran

Hunter Biden on ollut kohussa ennen vaaleja hänen Kiinassa tekemänsä toiminnan takia. Hunter on ollut viimeaikoina oikeusjutuissa joista selvinneenä hän nimitti asianjajan kolleegansa korkeimman oikeuden DOJ-virkaan.

Hunter Biden palkkasi uuden asianajajan avustamaan liittovaltion rikollisessa puolustuksessaan kuukautta ennen kuin hänen isänsä tuli presidentiksi. Vihkimispäivänä yksi kyseisen asianajajan läheisistä kollegoista käytettiin väliaikaisesti johtamaan oikeusministeriön rikollisosastoa.

Miksi: Liikkeet asettavat uuden DOJ: n virkamiehen oikeusjärjestelmän voimakkaalle haaralle, kun hänen entinen kollegansa edustaa asiakasta, joka torjuu rikollista koetta. Vaikka heidän yhteytensä ruokkii poliittisesti syytetyn asian tarkastelua, eettisten asiantuntijoiden mukaan eturistiriitojen tiukka noudattaminen voi ratkaista kaikki oikeutetut huolenaiheet.

Seuraus: Hunter Biden palkkasi joulukuussa entisen liittovaltion syyttäjän Chris Clarkin, Latham & Watkins -yrityksen kumppanin. Presidentin nuoremman pojan sanotaan olevan tutkinnan kohteena mahdollisesta vero- ja rahanpesutoiminnasta, johon liittyy mahdollinen vastatiedustelu.

  • Lathamissa Clark käsitteli useita tapauksia Nicholas McQuaidin, toisen yrityksen toimihenkilöiden puolustuksen ja tutkinnan käytännön kumppanin kanssa, joka johtaa nyt DOJ: n rikollista jakoa.
  • Molemmat edustivat yhdessä vähintään yhtä Latham-asiakasta, kun McQuaid käytti uutta oikeusministeriön työpaikkaa 20. tammikuuta. Clarkin kotipaikka on Lathamin New Yorkin toimistossa yrityksen verkkosivujen mukaan.
  • Joulukuussa Hunter Biden oli tiettävästi etsimässä uutta oikeudellista edustusta Delawaressa.

Näillä näkymin Hunter Biden tulee selviämään oikeusjutuistaan. Jää nähtäväksi miten oikeusasiamiehen nimitys vaikutti tutkintaan vero- ja rahapesutoiminnassa.

Putin Pois? Valta Vaihtuu Venäjällä?

Väkivaltaisuuksien jälkeinen epäselvä tilanne näyttää jatkuvan Venäjällä. Tuleeko valta lopulta vaihtumaan? Kenestä tulee seuraava Venäjän johtaja? Näitä kysymyksiä on esitetty enemmän juuri viimeisimpien Venäjällä tapahtuvien asioiden aikana.

Verkkouutiset kirjoittaa: Presidentti Vladimir Putinilla on yhä ilmeisempiä terveydellisiä ongelmia, jotka vaikeuttavat hänen viranhoitoaan, kertoo Ukrainan tiedustelupalvelu. Tuoreen tiedusteluraportin mukaan vallansiirto Putinilta tämän mahdollisille seuraajille on jo vireillä.

– Keskipitkän aikavälin skenaariossa Venäjällä pyritään säilyttämään ”putinistinen” valtiomalli joko Putinin kera tai ilman häntä. Tämä pätee riippumatta täsmällisestä vaihtoehdosta: Putin elinikäisenä presidenttinä, Putin kansallisena johtajana, Putin ja hänelle alisteinen kanssahallitsija tai Putinin vallanperijä, raportissa Kyiv Post -sanomalehden mukaan todetaan.

Tapahtuipa Venäjällä mitä tahansa, pyrkimys pakottaa Ukraina osaksi Venäjän etupiiriä ja estää maan länsi-integraatio tulee raportissa esitetyn arvion mukaan jatkumaan.

– Tämä vakio ei ole muuttumassa, vaikka kansainvälinen toimintaympäristö on Venäjän kannalta yleisesti ottaen epäedullinen ja vaikka uusia tekijöitä nousee esiin, raportti ennustaa Yhdysvaltain presidentinvaihdokseen, energiamarkkinoiden myllerrykseen, Venäjän talouden negatiivisiin kehitystrendeihin ja Kremlin mahdolliseen vallanvaihtoon viitaten.

Konfliktin uhka kasvaa

Kansainvälisessä politiikassa Venäjä pyrkinee raportin mukaan lähivuosina asemoimaan itseään aiempaa selvemmin globaaliksi voimatekijäksi.

– Kreml nostaa edelleen panoksiaan sotilaallisessa ja poliittisessa vastakkainasettelussa sekä liioittelee rooliaan taistelussa hallitsematonta maahanmuuttoa, terrorismia ja kyberhyökkäyksiä vastaan. Se myös ruokkii Eurooppaa hajottavia liikkeitä tarjoamalla populisteille ja radikaaleille taloudellista tukea ja provosoimalla tiettyjen EU-maiden taloudellista irtautumista, raportissa sanotaan.

Vaikka Venäjän arvioidaan välttävän vakavaa sotilaallista selkkausta Nato-maiden kanssa, yhä uusia välikohtauksia ilmassa, merellä ja kyberulottuvuudessa on raportin mukaan odotettavissa. Siten myös riski Venäjän ja Naton välisen konfliktin puhkeamiseen vahingon seurauksena kasvaa edelleen.

Krimistä on tehty jättiläistukikohta

Ukrainalta kansainvälisen oikeuden vastaisesti anastamansa Krimin niemimaan Venäjä on tiedusteluraportin mukaan muuttanut jättiläismäiseksi lento- ja laivastotukikohdaksi, jonka tarkoituksena on dominoida suurta osaa koko Mustanmeren alueesta.

– Olemme miehitysvuosien aikana keränneet riittävästi avointa ja luottamuksellista tiedustelutietoa voidaksemme vahvistaa, että toisin kuin Moskova on väittänyt, Krimistä ei ole ollut missään vaiheessa tarkoitus tehdä osaa Venäjän taloudellisesta (teollisesta, maataloudellisesta, turismi- tai humanitaarisesta) potentiaalista, raportissa todetaan.

Vietnam kasvaa kommunistisena teknologisena valtiona

Vietnam kasvaa kun Kiina alueellisena valtana heikentyy. Vietnamista tulee teknologinen tuottaja ja kasvava tekiä Aasian markkinoilla.

Kiitos vapaakauppasopimukset, alueelliset ikätoverit kadehtivat ja houkuttelevat tehtaita yhä enemmän pois Kiinasta. Hallitseva kommunistinen puolue hyväksyi maanantaina virallisesti tavoitteet nostaa pandemiaa edeltäneen ajanjakson yli 6 prosentin vuotuinen kasvu 6,5 – 7,0 prosenttiin.

Viiden vuoden välein pidetyssä kongressissa vahvistetussa talouskehityssuunnitelmassa se kertoi vahvistavansa kasvavaa rooliaan keskeisenä valmistuskeskuksena globaaleille jättiläisille, kuten Samsung Electronics Co ja Intel Corp.

Samalla puolue pyrkii lisäämään maan profiilia halvan työvoimakohteen ulkopuolella tieteen ja teknologian keskukseen. Vietnamin tavoitteena on laajentaa ja monipuolistaa vientimarkkinoita yli kymmenen vapaakauppasopimuksen kanssa, puolueen mukaan.

Maa on hyötynyt siitä, että Kiina ja Yhdysvallat, sen suurimmat kauppakumppanit, ovat lukkiutuneet katkeraan kauppasotaan, joka on nähnyt länsimaisten valmistajien siirtävän yhä enemmän tuotantoaan Kiinasta – Vietnam on suosittu valinta.

Kepun johto paniikissa – usko omiin mennyt

Ensinnäkin totean, että en ole silmät kiiluen odottamassa keskustapuolueen kuolemaa. Puoluetta epäilemättä tarvitaan.

Mutta kysymys kuuluu: onko äänestäjillä oikeus jättää äänestämättä puoluetta, jota he eivät tarvitse?

Minun mielestäni on. Äänestäjillä on oikeus valita. Puolue voi kuolla ja se kuuluu demokratiaan.

Suomen puoluehistoria on täynnä ”kuolleita puolueita”. Keskusta sulautti liberaalit itseensä lopullisesti vuonna 2011. Kristillinen työväenliitto toimi puolueena aina vuoteen 1922 saakka. Niin sanottujen ”sinisten” tie alkoi vuonna 2017 ja lopahti vuoden 2019 vaaleissa.

Kaikki tämä kertoo siitä, että suomalaiset ovat käytännönläheisiä. Vanhoja perinteitä kunnioitetaan mutta jos jokin asia ei toimi niin se hylätään. Maaseudun vanhat niittokoneet ja aurat ovat nyt koristeita tai ruostuvat pellonlaidassa. Samoin, jos joku puolue hylkää jonkin asia tai aatteen itselleen sopimattomana niin jollekkin muulle aate voi kelvata. Hylätty lippu voidaan nostaa maantienojasta.

Näinhän kävi työväenaatteelle. Kun SDP ja vasemmistoliitto hylkäsivät suomalaisen duunarin, niin he lähtivät PS:n luokse. Näin kävi myös keskustalle. Se on nyt simpsakkana ”aputyttönä” Suomea raatelevassa puna-vihreässä hallituksessa. Kyseinen äärihallitus toimii koko ajan, tietoisesti ja täysillä syrjäseutujen ihmisten etuja vastaan. Nyt toteutetaan vallankumous, jonka maksajana ovat syrjäseutujen ihmiset.

Kepu on tiiviisti mukana tässä puna-vihreässä unelmassa. Maksumiehenä.

Punavihreässä unelmassa syrjäseudusta ja häviäjien Suomesta tulee reservaatti, jossa voidaan lomailla mutta jossa ei asuta – eikä anneta sen jäljelläolevienkaan asukkaiden asua.

Lyhyesti: keskustan johdon on nyt tehtävä valinta.

Hallituksessa istuminen vaarantaa keskustan olemassaolon puolueena. Kuten sen johtoryhmän vuotaneet sähköpostit osoittavat: puolueen ylin johto on nyt pakokauhun vallassa. Se säntäilee paniikissa ja demoralisoituneena kysellen mitä tehdä. (https://www.is.fi/politiikka/art-2000007774318.html; https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/58dd0e8a-4488-46b8-9335-0437afad0243).

Loppu on lähellä.

Sen päättävien fraktioiden: ”sitilipilaarien” ja lestadiolaisten on nyt tehtävä kova päätös.

Joko puolue elää tai sitten se kuolee. Kuten sinisten esimerkki osoittaa – muutos voi olla järkyttävän nopea ja lopullinen.

Kumman kepu valitsee?

Tulevaisuuden vai menneisyyden?

Lykätäänkö kuntavaaleja Suomessa?

Normaalisti kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta 2021. Julkisessa keskustelussa on pohdittu myös mahdollisuutta siirtää vaaleja myöhemmäksi tautiepidemian takia. Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä kertoo vaalien valmistelun olevan niin pitkällä, että siirto on jo nyt hankalaa.

– Kyllä tässä tiettyä ristiriitaa on, jos tilanne tästä pahenee, Jääskeläinen kommentoi Uutisaamussa.

Jääskeläinen mainitsee, että jos kuntavaalejä lähdetään siirtämään, niin se tulee menemään ainakin puoli vuotta eteenpäin.

Tämä toki lisää huolestuneisuutta julkisessa keskustelussa, sillä vaalien lykkäämistä ei ole aikaisemmin tehty. Tämä on todella vaarallinen kehityssuunta, joka avaa tien muidenkin demokratian peruspilarien murenemiselle.

Perussuomalainen kuntavaaliehdokas Jari Kilpinen mainitsee twitterissä, että vaalit pidetään ajallaan. ”Toimivassa demokratiassa vaalit pidetään aina ajallaan – vaikeissakin oloissa”

Lisää kirjoituksia

Pääministeri Netanyahu varoittaa, että tautikriisin ”asevarustelu” kestää vuosia

Tauti jatkuu todennäköisesti vuotuisen influenssan tavoin, Israelin pääministeri on ennustanut, sanoen ihmiskunnan kohtaavan jatkuvan ”aseiden kilpailun” mutaatiovirusta vastaan.

”Olemme asevarustelussa”, Benjamin Netanyahu sanoi esiintyessään Maailman talousfoorumin Davos Agenda -konferenssissa keskiviikkona. ”Se on kilpailu mutaation ja rokotusten välillä, etenkin brittiläisen mutaation kanssa.

”Mutaatioita on enemmän, tulevaisuudessa mutaatioita on enemmän. Se tarkoittaa, että meidän on kilpailtava niin nopeasti kuin pystymme rokottamaan ensin väestön riskiryhmät ja sitten kaikki muut immuniteetin antamiseksi. ”

Netanyahun mukaan populaatioiden on todennäköisesti suoritettava vuosittaiset rokotukset ja lääkeyritysten on kehitettävä rokotteiden uudet versiot uusien mutaatioiden torjumiseksi.

”Odotan, että meidän on rokotettava itsemme ainakin vuosittain”, hän sanoi. ”Se on minun arvaukseni. Varastan niin sanotusti Israelin hyllyjä.

Aiemmin tässä kuussa Israel solmi sopimuksen Pfizerin (PFE) kanssa sen rokotteen tulevasta toimituksesta vastineeksi anonymisoiduista tiedoista Israelin terveydestä.

Uusi Afrikan Vapaakauppa-Alue – Mikä on Muuttunut?

BBC uutisoi, että Afrikan vapaakauppa-alueesta tuli totta 1. tammikuuta 2021, mikä lupasi helpottaa liiketoimintaa koko mantereella. Ajatus, josta on puhuttu vuosia, on luoda yksi maailman suurimmista vapaakauppa-alueista avaamalla yli 1,2 miljardin ihmisen markkinat, joiden yhteenlaskettu BKT on yli 3 biljoonaa dollaria (2 biljoonaa euroa).

Tämä loisi liiketoimintamahdollisuuksia – ja työpaikkoja – kaikkialle Afrikkaan ja alentaisi joidenkin tavaroiden kauppakustannuksia kaupoissa ja markkinoilla. Afrikan mannermaisen vapaakauppa-alueen perustaminen seuraa vuosien neuvotteluja ja valmisteluja, ja viime aikoina se koki kuukausia viivästyksiä maailmanlaajuisen pandemian vuoksi.

Mitä tapahtui 1. tammikkuuta?

Siitä päivästä alkaen 41 maata, jotka olivat esittäneet suunnitelmansa alentaa tuontitavaroiden tulleja tai veroja, pystyivät käymään kauppaa tavaroilla uusien sääntöjen mukaisesti. Kukin osavaltio tai alueellinen kaupparyhmä tekee omat suunnitelmansa, ja kyseiset tiedot säilyvät lopulta Afrikan kaupan observatorion (ATO) verkkosivustolla. Kauppasopimuksen mukaan 90 prosentille tavaroista poistetaan tullit asteittain 10 vuoden kuluessa ja loput 10 prosentista yli. Tämä tehdään vaiheittain, ja se voi kestää vuoteen 2035, AfCFTA-sihteeristön mukaan.

Tämä on vasta matkan alku, joka voi kestää jopa vuoteen 2035. Afrikan unionin (AU) 55 jäsenvaltiosta 54 allekirjoittama kauppa, jonka tähän mennessä ratifioinut 34, velvoittaa maat poistamaan 90 prosentin tuotteista tullit viiden vuoden aikana.

Alkuperäiset kirjoittajat: Basillioh Mutahi & Zawadi Mudibo